Lees- en schrijfproblemen


Om je kind een verantwoorde lees- en spellingsbegeleiding te geven, gebruiken wij verschillende methodes.

Spellen met specht

Met de methode ‘Spellen met specht’ behandelen we het uitbreiden van de letterkennis en de synthese van klanken tot woorden. Daarna gaan we een stap verder en laten we de kinderen grotere eenheden van woorden maken die steeds makkelijker herkend worden. Dit bevordert de directe woordherkenning. Natuurlijk ligt de focus ook op de inhoud van de teksten. Lezen is immers bedoeld om informatie tot je te nemen, en dit bevordert ook de intellectuele ontwikkeling van kinderen.

Al vanaf kleuterleeftijd kan je het risico op lees-en spellingsproblemen nagaan. Kleuters kunnen getraind worden zodat ze en betere start hebben met leren lezen en spellen in het eerste leerjaar. Dit kan met behulp van een speelse voorschottraining, waar kinderen kennis maken met klanken en letters tegelijk.

Deze leesmethode wordt gebruikt met een aangevulde spellingsmethode. Beide methodes gebruiken kleuren. Een klank omzetten in een kleur bevordert het rustig nadenken over de klankstructuur van een woord.

Leren schrijven met de PI-Spellobet

Kinderen leren beter schrijven met hulp van het PI-Spellobet. In het PI-Spellobet zijn woorddelen ondersteund door een vaste kleur. Elk woorddeel hoort bij een klankstukje. Het herkennen van een klankstukje binnen woorden vergemakkelijkt de klankstructuur van woorden. Het klankstukje omzetten in een vast, door kleur ondersteund woorddeel bevordert de auditieve/visuele koppeling.

Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Heb je een vraag? ​​​​​​​
​​​​​​​Aarzel niet om ons contacteren.

Contacteer Ons

Ontvang als eerste ons laatste
​​​​​​​nieuws per mail