6 tips om je kind beter te helpen slapen


Kinderen hebben soms moeite met slapen, of met het gaan slapen. Ouders zitten dan ook vaak met de handen in het haar. Voldoende slaap is belangrijk voor ieder kind, daarom lijsten wij enkele tips op om je kind te helpen slapen.
  1. Zorg voor een vaste slaapplek zodat het kind deze plek automatisch gaat associëren met slapen. Zorg er daarnaast voor dat het kind zo min mogelijk geprikkeld wordt om te spelen. 
  2. Probeer actieve spelletjes of opwindende bezigheden naar het einde van de dag toe te vermijden. 
  3. Probeer regelmaat in de dag van het kind te brengen: telkens rond hetzelfde uur opstaan, lunchen, avondeten en rond hetzelfde uur gaan slapen. Zo creëert je kind een duidelijk dag- en nachtritme. 
  4. Zorg voor een goede slaaphygiëne voor je kind: voldoende verluchte kamer, comfortabele matras en hoofdkussen, aangename temperatuur, stille en donkere kamer,… Dit kan verschillen van kind tot kind (bv: sommige kinderen slapen beter met een nachtlampje of wanneer er wat achtergrondgeluid is). 
  5. Plan een vast slaapritueel in. Dit helpt je kind een overgang te maken van de dag naar de nacht, van wakker zijn naar slapen. 
  6. Probeer grote maaltijden of veel drinken te vermijden voor het slapengaan. Zo voorkom je dat je kind wakker wordt van krampjes of om naar toilet te gaan.

Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Heb je een vraag? ​​​​​​​
​​​​​​​Aarzel niet om ons contacteren.

Contacteer Ons

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail